Tekening in opdracht

Algemeen

Er zijn allerlei mogelijkheden voor het laten maken van een tekening in opdracht; een stilleven, een portret of een dierportret. Het is allemaal mogelijk. Diverse formaten en ondergronden zijn mogelijk. Ik werk altijd aan de hand van een referentiefoto op het moment dat iets realistisch getekend moet worden. Het liefst is deze zo scherp mogelijk. Heeft u al wel een foto maar geen flauw idee op welke ondergrond dat mooi zou uitkomen? Schroom niet om contact op te nemen, ik vertel u graag wat de mogelijkheden zijn.

Dierportret / tekening in opdracht

Het laten maken van een schilderij met potlood van uw huisdier kan enorm waardevol zijn, ik doe het dan ook met alle liefde!

Ben je op zoek naar een klein schilderijtje van je huisdier? Ik maak kleintjes op drafting film voor ongeveer 100 euro. Het formaat is ongeveer A6 en kan meestal goed in een lijstje van ca 15×15 cm. Realiseer je wel dat er door het kleine formaat veel minder detail op verwerkt kan worden dan op een grote tekening en dus ook minder realistisch zal zijn. Wil je het heel realistisch kies dan voor een grotere tekening op sanded paper/ drafting film.

Voorbeelden van de kleintjes:

 

De meest economische manier om uw dier te laten vereeuwigen is op sanded paper. Deze ondergrond werkt wat sneller en is daarom in verhouding wat goedkoper.

Voorbeelden van tekeningen op sanded paper:

Prijsindicatie voor werk in opdracht op sanded paper

  • A4: 350 euro
  • A3: 500 euro
  • A2 : 750 euro

Dit is exclusief lijst en passepartout, inclusief btw.

Ook kunt u een dierportret laten maken op drafting film. Het werken op drafting film neemt meer tijd in beslag maar het wordt dan ook haarscherp.

Om u een idee te geven eerst enkele voorbeelden op drafting film

 

 

 

Prijsindicatie tekeningen op drafting film

  • A4: 400 euro ,
  • A3: 750 euro

Voor een mooi getekend portret is het van belang dat u een goede scherpe foto aanlevert met een hoge resolutie. Deze kunt u zelf maken of laten maken bij een professionele dierfotograaf. Ik werk samen met een buitengewoon goede dierfotograaf uit Almere, Ron Baltus. Hij maakt prachtige dierportretten. Meldt vooraf zeker waarvoor de foto’s bedoeld zijn, dan krijgt u een aantal digitale foto’s voor een zeer vriendelijke, sterk gereduceerde prijs. In ieder geval bepaal ik vooraf of de aangeleverde foto de kwaliteit heeft om te gebruiken voor een tekening.

 

Heeft u interesse? Stuur uw referentiefoto naar martine.venis@gmail.com met uw specifieke wensen (formaat, wel/ geen achtergrond enz.) dan stuur ik u de voorwaarden en een offerte toe.